Het Tzigane Impresariaat vindt zijn oorsprong in het muziekgezelschap Tzigane, dat onderdeel is van het Utrechts Studenten Corps. Het gezelschap is opgericht in 1910 en tot op de dag van vandaag spelen Utrechtse studenten zigeuner en jazzmuziek op vele feesten en partijen.


Veel van de muzikanten die één van de Tzigane-orkesten hebben gespeeld blijven na de studietijd muziek maken, niet zelden op semi-professioneel niveau. Zo is een muzikaal netwerk van ongeveer 100 vrienden ontstaan die in verschillende samenstellingen en met verschillende muziekstijlen door het hele land optreden. Het Tzigane Impressariaat is een initiatief van oud-Tzigane leden om dit netwerk te organiseren en makkelijker toegankelijk te maken voor iedereen die iets te vieren heeft of iets organiseert en daar passende live-muziek bij zoekt.


Geen winstoogmerk

Het Tzigane impresariaat en de bands die onder deze vlag optreden hebben geen winstoogmerk. De meeste muzikanten zijn amateurs van hoog niveau. De opbrengsten komen ten goede aan een stichting die tot doel heeft het gezelschap Tzigane te ondersteunen en in stand te houden. Om deze reden kunnen we de prijzen voor een live-optreden laag houden.


Huidige Utrechtsche studenten Muziekkapel Tzigane

Bent u op zoek naar de huidige Tzigane Zigeunerkapel of de huidige Tzigane Swingkapel? Ga dan naar www.tzigane.nl.

welkom bij het Tzigane Impresariaat